Министърът за българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова даде

...
Министърът за българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова даде
Коментари Харесай

Разпитаха и Лиляна Павлова за НДК

Министърът за българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова даде показания пред следствието за НДК в качеството си на очевидец.

Тя е вторият министър, който е бил принципал на Двореца през годините, и беше разпитан, след Томислав Дончев.

Двамата бяха привикани, откакто против някогашния началник на НДК Мирослав Боршош бяха повдигнати две обвинявания - за занемареност, поради контракта за автомобила, който е употребил, и за нецелевото консумиране на 1.7 млн. лева, отпуснати за подготовката на постройката за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

"Дадох показания, такива каквито са моите претекстове и причини, които изложих пред Анкетната комисия. Нищо ново и нищо друго. Благодаря! " Това съобщи пред Българска национална телевизия на излизане от следствието Павлова съобщи.

На въпрос тормози ли се, че вероятно може и против нея да бъде повдигнато обвиняване, тя отговори:

"Нека оставим прокуратурата да си свърши дейностите. Аз считам, че като принципал съм подхванала всички нужни дейности и съм дала своите причини и своите следствени показания като очевидец. Така че, дано да си свърши прокуратурата работата ".

Вчера основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че следствието продължава и е допустимо кръгът на обвинените да се усили.

"Ако се откри, че за осъществени нередности принципалът е бил сигнализиран и не е подхванал нищо, естествено е, че той би носил отговорност ", сподели Цацаров.

Томислав Дончев разяснява, че до него е достигал единствено един сигнал за нередности, който незабавно е предал до финансовото министерство и Агенцията за държавна финансова ревизия, която е направила инспекция. По особена подигравка санкционираният бил подателят на сигнала, акцентира вицепремиерът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР