Министърът на земеделието Румен Порожанов участва в представянето на нов

...
Министърът на земеделието Румен Порожанов участва в представянето на нов
Коментари Харесай

ЕИБ отпуска 400 млн. евро за финансиране на земеделие

Министърът на земеделието Румен Порожанов взе участие в представянето на нов финансов артикул на Европейската капиталова банка (ЕИБ) в сряда. Президентът на Европейска инвестиционна банка Вернер Хойер в наличието на комисаря по земеделие и развиването на селските региони Фил Хоган показа нова стратегия на банката за разпределяне на заеми, съсредоточена върху вложенията в региона на биоикономиката в Европейски Съюз.

Порожанов в качеството си на Председател на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство приветства стартирането на нова стратегия и акцентира, че вложенията ще допринесат за усилване на конкурентоспособността на европейските компании, работещи в региона на биоикономиката /селското стопанство. По думите му сходни ограничения ще укрепят дълготрайната им дарба да влагат в нововъведения и затова да развиват и оферират артикули и услуги с по-висока добавена стойност.

Инициативата има за цел посредством отпущането на финансиране от 400 млн. евро от Европейска инвестиционна банка, да бъдат мобилизирани над 1 милиарда евро частни вложения в селскостопанския бранш. Операцията ще се подсигурява от бюджета на Европейски Съюз в границите на Европейския фонд за стратегически вложения (ЕФСИ), като ще бъде предоставено на необятен набор от частни кооперативи и корпорации в Европейски Съюз в разнообразни подотрасли, свързани с биоикономиката.

Новата стратегия има за цел да се оправи с пазарните недостатъци и неуспехите, които лимитират съществуването на съответно финансиране в Европа за множеството от предприятията, които работят във веригите на добавена стойност на биоикономиката, както и да се предизвиква развиването на селските региони. Технологичните опасности, свързани с по-иновативните сегменти, като биоразнообразието и новаторските съставки на храните и фуражите, затрудняват мощно достъпа до финансиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР