Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди развитието на

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев обсъди развитието на
Коментари Харесай

Министър Вътев обсъди с посланика на Египет търговията със селскостопански стоки

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев разиска развиването на двустранната търговия със селскостопански артикули с Н. Пр. Халид Ибрахим Емара, ексклузивен и пълномощен дипломат на Арабска република Египет в Република България, на среща в Министерство на земеделието и храните. Двамата разясниха опциите за разширение на износа на българско зърно и плодове за Египет.

Министър Вътев уточни, че би трябвало да се търсят благоприятни условия за разширение на комерсиалния продан и за намаление на логистичните разноски. Той добави, че страната ни има високо развита земеделска просвета в лицето на Селскостопанска академия, което е добра основа за по-нататъшно надграждане на съдействието в тази област.

Посланик Халид Емара прояви интерес към опцията българските аграрни стопани да изнасят с изключение на зърнени култури и ябълки, череши, ягоди и биоторове на египетския пазар и да бъдат задълбочени партньорските бизнес връзки. Той предложи като концепция опцията в България да бъде построен център за предпазване и дистрибуция на египетски селскостопански артикули за съкращаване на веригите на доставки при търговията с храни.

„ Искаме да отправим взор и на Изток и да потърсим благоприятни условия за разширение на реализацията на българска продукция на арабските пазари. В тази посока разчитаме в бъдеще на едно по-задълбочено партньорство с Египет ", съобщи министър Вътев.

На срещата присъстваше и заместник-министър Александър Йоцев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР