Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев е информирал украинския

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев е информирал украинския
Коментари Харесай

Вътев информирал колегата си в Киев за фирми-нарушители на украинския лицензионен режим

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев е уведомил украинския министър на аграрната политика и храните Микола Солски за нарушавания от страна на някои компании на прелюдия от украинската страна лицензионен режим за износа на слънчогледово семе, рапица, царевица и пшеница по време на онлайн среща. това оповестиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Имената на фирмите, нарушили лицензионния режим, ще бъдат публично изпратени на Украйна. Министър Солски е припомнил, че според решение на украинското държавно управление компаниите, които реализират пресечен пренос, ще изгубят правото да реализират експорт за шест месеца.

Кирил Вътев е припомнил реакцията си по решението на украинското държавно управление и известието на страницата на Министерство на стопанската система на Украйна да облекчи лицензионния режим. 

Двамата министри са разискали още оперативни данни за износа на зърнени култури, изсъхнало мляко, пчелен мед и слънчогледово олио от Украйна.

Министър Вътев е подчертал, че България спомага оптимално за преноса на украинските артикули и добави, че лицензионният режим работи доста добре и не би трябвало да се трансформира. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР