Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков се срещна с възпитаника

...
Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков се срещна с възпитаника
Коментари Харесай

Гордост! Ученикът Стоян Ганчев създаде гривна, която хваща грип и COVID и алармира джипито

Министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков се срещна с възпитаника на Математическата гимназия в Пловдив Стоян Ганчев, който изобрети програмен продукт за разкриване и разбор на признаците на грип с хардуер за противоположна връзка, оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.
Талантливият единайсетокласник сложи началото на „ Седмица на положителните вести “ в Министерството на здравеопазването. Пред министър Хинков Стоян описа за своята разработка – гривна, която улавя признаците на заболяване и изпраща сигнал до персоналния доктор.
„ Ние не сме медицински лица и не можем да сложим диагноза. Нашата цел е въз основата на логаритъма да осведомяваме, че е налице заболяване, с цел да може пациентът да се обърне към доктор “, изясни ученикът.
Той уточни, че има доста хрумвания за надграждане на своята разработка.
Министърът връчи на младия откривател почетен плакет и грамота „ Посланик на бъдещето “, като му пожела още доста триумфи. „ Вярвам, че такива деца като теб могат да трансформират света, по тази причина не спирай “, съобщи проф. Хинков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР