Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва в МС, че вече

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва в МС, че вече
Коментари Харесай

Втора фаза: Ваксинират 15 000 души в домовете за стари хора и 11 000 души персонал

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов рапортува в Министерски съвет, че към този момент се основава организация за пускане и на втората фаза с идването в страната на новите доставки ваксини. Подготвя се имунизацията на 15 000 души в домовете за остарели хора и към 11 000 души личен състав, като общините към този момент събират описите със единодушие.
Министърът на опазването на здравето рапортува също по този начин, че все още обстановката в страната се усъвършенства и има изразителен резултат от противоепидемичните ограничения, а 14-дневната заболеваемост е 180 на 100 000 души. Излекуваните са трайно повече от новозаболелите.

От своя страна министър председателят изрази убеденост, че в случай че продължава да се следи деликатно обстановката и се реагира гъвкаво, страната ни ще преодолее пандемията и ще стане ясно, че България е съумяла да ръководи най-добре рецесията, засегнала целия свят.

Борисов означи още, че продължава и поддръжката за бизнеса и за работещите - от началото на актуалната година възнаграждението за нощен труд е най-малко 1 лева на час, а минималното обезщетение за безработица остава 12 лева дневно, откакто през октомври беше увеличено от 9 лева Също по този начин до 30 юни хората, пропуснали периода, могат да трансферират парите от „ вторите “ пенсии от повсеместен фонд в Национален осигурителен институт, в случай че сметнат, че по този начин ще е по-изгодно за тях.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР