Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров представи презентация на лаборатория

...
Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров представи презентация на лаборатория
Коментари Харесай

Започва изследване на пандемията у нас

Министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров показа презентация на лаборатория " Цибалаб ", която е направила лично изследване за определяне с допустимо най-голяма акуратност какъв брой хора са се срещали с ковид до момента.

" Това послужи за пускане на процедура, която да ни разреши да съберем безусловно цялата информация, която е налична в здравната мрежа във връзка с хората, които са се срещали с вируса ", сподели при започване на брифинга министърът.

В петък той е имал видеоконферентна връзка с всички софтуерни компании, с които са постигнали такава договореност:

" Ще изградим механически място при нас, където да се събере информацията за всички имунизирани хора, всички, които са лежали в болница, информацията за всички, които са тествани и ще бъде извлечена цялата налична информация за тестването на антитела от 1 март предходната година до момента ", изясни министър Кацаров.

Тази информация ще бъде сортирана по ЕГН, по области и по общини. На процедура, събирайки тези данни, ще се получи най-малкият брой хора, които са се срещали до този миг с вируса.

Министърът изясни за какво е определен подобен метод, а не посредством проучване за антитела на популацията.

" Когато вие се срещнете с вируса, вие образувате антитела, само че те след известно време понижават и могат изцяло да изчезнат. Това не значи, че нямате имунитет и не значи, че не сте се срещали с вируса ", добави Кацаров.

Ако се направи проучване за антитела, ще се открият единствено тези, които скоро са се срещали с вируса, само че тези, които са се срещали с вируса преди месеци, няма да се открият.

Това ще бъде едноактен развой на събиране, само че тази база данни ще продължи да се цялостни от тук нататък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР