Министърът на здравеопазването Асена Сербезова съобщи, че директорът на болницата

...
Министърът на здравеопазването Асена Сербезова съобщи, че директорът на болницата
Коментари Харесай

Уволниха сестрата от болницата с починалата майка. Сербезова...

Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова заяви, че шефът на болничното заведение във Враца доктор Керемидчиев я уведомил, че е освободил служителката на регистратурата, която е била дежурна по време на трагичния случай с умрялата жена от врачанското с. Пудрия.

Тя отговори и на апелите на водача на политическа партия “Възраждане” Костадин Костадинов здравният министър да си подаде оставката.

" На първо място, изричам своите най-искрени съболезнования на околните на дамата от врачанското с. Пудрия, умряла в Спешното поделение на МБАЛ „ Христо Ботев” - Враца ", съобщи Сербезова, написа dariknews.bg.



Недопустимо е бюрократични условия да лишават шанса за живот в обстановка, в която всяка секунда е скъпа. В системата на опазването на здравето би трябвало да се позволяват и задържат хора, които са освен скъпи със своите познания и опит експерти, само че на първо място са индивиди – с хуманно отношение към страдащите. И в това време с професионална мисъл и експедитивност да дадат най-хубавото от себе си, само че и да бъдат емпати, тъй като няма нищо по-ценно от човешкия живот. Каквито и протоколи да има, в болничните лечебни заведения работят хора и личностните качества на всеки един би трябвало да бъдат преценявани през призмата и на емпатията, счита Сербезова.

Директорът на болничното заведение във Враца доктор Керемидчиев ме уведоми, че е освободил служителката на регистратурата, която е била дежурна по време на трагичния случай. Не е задоволително. Необходимо е да се направи инспекция дали това държание не се дължи на организационни пропуски. По тази причина бяха назначени незабавни инспекции от страна на РЗИ Враца и Изпълнителна организация “Медицински надзор”. Целта е да се откри има ли организационни пропуски, включително направено ли е образование за нуждата от друго държание според от спешността на обстановките. В тази връзка ще бъде осъществен одит и на всички незабавни звена на лечебните заведения в страната за спазването на въведените условия по стандарта за Спешна медицина.

Освен това, разпоредих и обзор в незабавен порядък на настоящия стандарт, както и по отношение на спазването на разпоредбите за вътрешния ред и съответните протоколи за държание. Целта е да се откри дали е нужна систематична смяна, с цел да няма обстановки, при които пациенти, близки и ние като общество да се усещаме безпомощни, тъй като бюрократични процедури са станали преграда пред противошоковата зала. За резултатите от тези инспекции българските жители ще бъдат осведомени, уточни Сербезова.

Относно настояването на оставката й от водача на политическа партия “Възраждане” като “морален акт”. " Моралът е система от полезности. Да постъпиш морално значи да не вредиш на близките, а да им помагаш, с каквото можеш, и да ги подкрепяш. Моралният акт демонстрира системата от полезности на съответния субект, т.е. моралът, който изповядва. Моралният акт самичък по себе си не може да бъде добър или неприятен, а демонстрира същността на разбиранията, съгласно които индивидът, правещ даден избор, живее. Моралният акт се прави пред очевидци, което обосновава и решението ми да напиша актуалното изказване след апела на господин Костадинов ", съобщи тя.

На първо място споделям полезностите да оказвам помощ, поддържам, консолидирам, както и да бъда част от екип със здрави морални устои. Морален акт не е да предавам доверието, което ми е гласувано. Морален акт е да опитам с всичките си сили и благоприятни условия да се оправя с тежкото завещание, което заварих… Избирам да оказвам помощ до тогава, до момента в който е належащо, безапелационна е Сербезова.

Моралният акт може да покаже принадлежност към общността, само че може да покаже и противоположното. Морален акт, с който овластени все още хора демонстрират ценностната си система, са и дейностите на разнообразни равнища, целящи дестабилизиране на държавното управление във значим за страната миг, когато са нужни консенсус и съгласие. Същото важи и за потреблението на една човешка покруса за политически цели. Морален акт, който демонстрира “ценности”, са и заканите, които получавам от симпатизанти на една политическа партия. Определена ценностна система е и държанието, когато си поканен на среща в Министерството на здравеопазването, с цел да водиш разговор, вместо това да крещиш, обиждаш и размахваш пръст. Нима е морално да се заблуждава обществото за броя на смъртните случаи, асоциирани с използването на ваксини? Или пък е морално да се тиражира заблудата, че имунизациите не са изпитани в клинични изпитвания? Всеки прави своите избори - моралният акт е избор, изработен пред всички. Моят е не да приказвам от трибуната и да употребявам човешки нещастия за политически цели, а да основа организация, с цел да подобря системата, в която са натрупвани дефицити в продължение на десетки години. Това е моето морално обвързване, заключи тя.
Свързани вести Потресаващи разкрития за умрялата Миглена! Говорят мъжът й и доцент Кунчев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР