Министърът на замеделието отиде при протестиращите земеделци, които не го

...
Министърът на замеделието отиде при протестиращите земеделци, които не го
Коментари Харесай

Протестиращи замеряха министър Вътев с плодове

Министърът на замеделието отиде при протестиращите земеделци, които не го посрещнаха по никакъв начин добре. 

600 трактора на земеделците стоят пред входовете на столицата, а миньори и енергетици към този момент блокираха центъра.

При идването на Вътев при тях той беше посрещнат с освирквания и крясъци " оставка ". След това бе замерян с плодове и пред него беше залято мляко, оповестява " България Он Еър ".

Вътев съобщи, че пропадналите площи ще се заплащат както всякога за идната година, 150 млн. лева се чакат от Европейската комисия, а други 60 млн. лева би трябвало на следващия ден да бъдат освободени с министерско разпореждане и също да заминат за нотификация от Европейски Съюз.

Министър Кирил Вътев разяснява, че акад. Николай Денков също води договаряния с украинския си сътрудник. В 15:00 часа ще се организира среща сред всички протестиращи и мин.-председателя, както и финансовият министър. Земеделците желаеха наличието и на ръководещата коалиция. 

" Всички имат вяра да има смяна в цялата политика и в метода. Трябва да има разговор и подкрепяне. Хората, които са тук, се борят за своя бизнес и оцеляване ", безапелационен е ръководителят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов.

" Не единствено да бъдем чути, само че да бъдем и видени. Имаме зад тила си близо 1000 трактора, с цел да ни видят, че съществуваме ", разяснява Цветан Берберов от Тракийския съюз на зърнопроизводителите.

Ако настояванията им не бъдат изпълнени, протестиращи дадоха обещание да реалокират тежката си техника на жълтите павета.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР