Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов не знаел

...
Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов не знаел
Коментари Харесай

МВР шефът в оставка не знаел защо постът му е бил условие на ПП-ДБ при преговорите

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов не знаел за какво от ПП-ДБ са сложили като изискване в договарянията за ротационен кабинет с ГЕРБ, неговата промяна от поста. Това съобщи Министерство на вътрешните работи шефът пред публицисти във вторник, помолен да разяснява думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано разгласи, че ПП-ДБ са поискали на поста вътрешен министър Калин Стоянов да бъде заменен с Румяна Бъчварова.

„ Не знам какво срещу имат. Както знаете, аз не съм част от преговорните екипи. Не бих могъл да разясня. За мен значимото е аз да продължа да извършвам своите служебни отговорности, по този начин както и досега, а точно да съблюдавам и да ползвам закона. Тъй като през вчерашния ден (в понеделник – бел. ред.) чух упреци, че надали не резервирам безмълвие “, сподели Стоянов.

И продължи: „ А на въпроса за това за какво някой не желае аз да бъда част от вероятно бъдещо образувано държавно управление - евентуално, някои от тези хора не им харесва обстоятелството, че под мое управление Министерството на вътрешните работи спря незаконните мигранти, евентуално не им харесва обстоятелството, че предходната година ние получихме извънредно високата оценка от задачата по Шенген, която отвори пътя за договаряния и която действително способства да бъдем признати в Шенген, евентуално не им харесва и обстоятелството за това, че от началото на тази година досега ние имаме 25 по-малко жертви по пътищата, съпоставено със същия интервал на предходната година ", разяснява вътрешният министър в оставка.

Заедно с шефа на Граничната полиция Антон Златанов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев вътрешният министър в оставка посети Регионалната дирекция „ Гранична полиция “ - Аерогари, с цел да ревизира готовността на летищата за използването на шенгенските процедури по въздух.

От 31 март шенгенските процедури влизат в действие по въздух и вода у нас. Стоянов изрази убеденост, че процедурите ще бъдат приложени и по суша до края на годината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР