Министърът на вътрешните работи разговаря по телефона с британския държавен

...
Министърът на вътрешните работи разговаря по телефона с британския държавен
Коментари Харесай

Министър Стоянов разговаря с британския държавен министър за имиграцията

Министърът на вътрешните работи беседва по телефона с английския държавен министър за имиграцията Робърт Дженрик, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Участие в диалога взе Робърт Диксън, дипломат на Англия в София.

Двамата министри оцениха високо постигнатото съдействие в региона на вътрешните работи, както и по всички въпроси от съвместен интерес. Те споделиха общото схващане за още по-ефективно взаимоотношение в областта на граничната сигурност, противодействието на незаконната миграция и мрежите за контрабанда на мигранти.

Двамата са се договорили за дейна взаимна работа, в това число посредством усилване на обмена на информация, надграждане на съдействието и поддържане на непрекъснати контакти.

Преди два дни от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че от началото на 2023 година до 7 август предотвратените опити за незаконно влизане в България на мигранти през границата с Турция са 108 954, при 67 846 за същия интервал на предходната година, което е нарастване с 59%.

Според данните единствено за интервала 1 юни – 31 юли предотвратените опити за прекосяване на българо-турската граница са 46 940. Това съставлява растеж със 73 % на недопуснатите незаконни влизания в страната по отношение на същия интервал на 2022 година, когато са били 27 083.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР