Палестинското ислямистко движение Хамас все още не е дало своя

...
Палестинското ислямистко движение Хамас все още не е дало своя
Коментари Харесай

САЩ все още чакат отговора на Хамас на мирното предложение

Палестинското ислямистко придвижване " Хамас " към момента не е дало своя отговор на мирния проект, представен в петък от президента на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в за прекъсване на войната в линията Газа, съобщи съветникът в Белия дом за националната сигурност Джейк Съливан, представен от Ройтерс.

Съливан сподели, че Съединените щати чакат отговор от " Хамас " посредством катарските медиатори.

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Бил Бърнс ще посети Катар за съвещания, добави той.

Вчера представител на катарското министерство на външните работи заяви, че страната му е предала на " Хамас " израелското предложение за преустановяване на огъня, което отразява триетапния проект на Байдън, само че прикани Израел да формулира единна позиция, която да е призната от " цялото държавно управление ", т. е. от всички партии от необятната ръководеща коалиция.

Говорител на палестинското ислямистко движение от своя страна сподели, че Израел би трябвало да поеме явен ангажимент за непрекъснато преустановяване на огъня в Газа и цялостно евакуиране на въоръжените си сили от линията.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и обаче повтори, че дълготраен мир не може да има, до момента в който групировката " Хамас " не бъде унищожена.

Той сподели това на фона на разделението в ръководещата в Израел коалиция по мотив проекта на Байдън.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР