Министърът на вътрешните работи на Румъния Кармен Дан подаде оставка

...
Министърът на вътрешните работи на Румъния Кармен Дан подаде оставка
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Румъния подаде оставка

Министърът на вътрешните работи на Румъния Кармен Дан подаде оставка от поста след диалог с премиера Виорика Дънчила, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.
Кармен Дан съобщи след срещата с Дънчила, че са разговаряли за уличния напън по отношение на миналогодишния митинг на диаспората на 10 август и дейностите на министерството на вътрешните работи.
Близо 80 000 румънци се събраха на митинг в Букурещ на 10 август м.г., като демонстрацията бе придружена от конфликти сред стачкуващи и полиция. Най-малко 450 души потърсиха здравна помощ поради контузии, получени при избухналото принуждение.
Кармен Дан иронично означи през днешния ден, че в продължение на една година " уличният напън " за нейната оставка не е бил задоволителен, само че " в този момент е ". Тя сподели, че не се укорява в нищо.
Националният изпълнителен съвет на ръководещата Социалдемократическа партия (СДП) ще вземе решение през днешния ден за промени в държавното управление. Според румънски медии може да настъпят промени в осем министерства.
Според източници на радио Свободна Европа министър председателят Дънчила, която е и водач на СДП, ще предложи за нов вътрешен министър сенатора Николае Мога.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР