Министърът на вътрешните работи на Албания Сандер Лашай подаде оставка

...
Министърът на вътрешните работи на Албания Сандер Лашай подаде оставка
Коментари Харесай

Албанският вътрешен министър подаде оставка

Министърът на вътрешните работи на Албания Сандер Лашай подаде оставка по морални аргументи, съобщи БГНЕС. Това стана след вълната от неодобрение, която беше провокирана откакто във вторник служител на реда простреля 25-годишен мъж, който нарушил прелюдия поради ковид полицейски час.

Броени часове след убийството пред постройката на министерството на върешните работи в Тирана се събраха стотици протестиращи, които настояваха за оставката на вътрешния министър, замеряха постройката на министерството с предмети и подпалиха коледни дървета. По време на размириците са потърпевши полицейски чиновници и един публицист.

Според полицията Клодиан Раша не се подчинил на полицейско разпореждане да спре, освн това носел оръжие, поради което полицейският чиновник разкрил огън. По-късно стана ясно, че мъжът носел със себе си предмет, който не бил оръжие. Полицаят, който е прострелял Раша, е задържан и против него е почнало следствие.

``Полицейският чиновник не е работил в сходство със закона, до момента в който е употребявал огнестрелното си оръжие “, се споделя в изказване на локалното полицейско ръководство, откъдето обаче не оправдават насилствените и разрушителни митинги.
``Неприемливото ликвидиране на жител не може да се употребява като предлог за практикуване на принуждение, за нансяне на вреди върху полицейските чиновници и разваляне на обществена и частна благосъстоятелност “.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР