Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов посочи главния секретар на

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов посочи главния секретар на
Коментари Харесай

Вътрешният министър посочи главния секретар като отговорен за смъртта на шестима полицаи

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов уточни основния секретар на ведомството Петър Тодоров като виновен за гибелта на шестима чиновници на Министерство на вътрешните работи.

На брифинг в Министерския съвет той показа претекстовете си за желаната от кабинета промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи. По-рано в сряда министър председателят Николай Денков сподели, че Стоянов към този момент е изпратил стимулирано искане до президентството.

Искането за промяната на основния секретар от страна на държавното управление се трансформира в следващата тематика на. Той упрекна кабинета в опит за преодоляване на Министерство на вътрешните работи и службите.

" Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима полицейски чиновници на министерството, при осъществяване на служебните им отговорности, в границите на извънредно къс интервал от време ", сподели Стоянов в сряда.

Той сподели още, че поради неналичието на надзор от 2021 година до края на май 2023 година има " доста нарастване на осъществените закононарушения срещу личността ".

Министърът даде образец със случая с Иван Владимиров, на единия от така наречен Братя Глаеви - Ангел Христов, както и случая с в Цалапица.

Той дефинира това като пропуски в активността на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и са съображение за преустановяване на неговите пълномощия.

Според процедурата министърът на вътрешните работи авансово би трябвало да съгласува с президента плана на акта, който съдържа предложение за освобождение на основния секретар.

Стоянов към този момент е внесъл предложение до Румен Радев за издаване на Указ за преустановяване на пълномощията на основния секретар. След осъществяването на тази съгласувателна процедура точката може да бъде включена в дневния ред на съвещание на Министерския съвет.

След заседание в Министерския съвет в края на предходната седмица, на което участваха представители на държавното управление и на службите за сигурност,, че е помолил Калин Стоянов да приготви отчет с искане за промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Повод за съвещанието при премиера бяха зачестилите престъпни случаи в страната и убийството на Алексей Петров.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР