Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подложи главния секретар на

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подложи главния секретар на
Коментари Харесай

МВР обвини главния си секретар за всички тежки гафове и за смъртта на полицаи

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подложи основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров на тотална дискредитация, до момента в който чака решението на президента Румен Радев за отстраняването му.

Стоянов даде брифинг в Министерски съвет, на който стимулира настояването си за уволняване на Тодоров, на който трансферира отговорност за най-сериозните гафове на Вътрешното министерство от 2021 година насам.

Сред образците, които той даде, бяха убийствата на шестима български полицейски чиновници, починали при опитите да спрат трафикантите на незаконни мигранти.

Вътрешният министър разгласи, че Петър Тодоров носи отговорност за неналичието на организация и надзор върху работата на Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с съдбовните случаи.
Самият Тодоров беше подал оставка в края на 2022 година след следващия тежък случай с мигранти и потърпевш служител на реда, само че тогава Румен Радев отхвърли да одобри отдръпването му, като трансферира виновността за проблемите в Министерство на вътрешните работи на по-ранни ръководства.Мандатът му като основен секретар стартира през лятото на 2021, когато вътрешен министър беше настоящият народен представител от Политическа партия Бойко Рашков.
Липса на надзор и несъответстващи дейности на основния секретар бяха посочени и като причина за " доста нарастване на осъществените закононарушения против личността сред 2021 и 31 май 2023 година ", разгласи още Калин Стоянов - интервалът съответствува с престоя на Петър Тодоров като основен секретар.

Той даде образец с жестокото ликвидиране на психолога Иван Владимиров в София, който беше убит от комшия, някогашен чиновник на КАТ, след многократни сигнали от страна на жертвата до Столична дирекция на вътрешните работи за тормоз.

Неяснотата към появяването на Ангел Христов - част от Братя Галеви - в България и последвалата му гибел на фона на хипотетичното търсене от Министерство на вътрешните работи също беше приписана на несъответстващи дейности на основния секретар. Критика към него беше отправена и поради бездействието на полицията в ОДМВР-Пловдив след убийството на Димитър Малинов в Цалапица.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР