Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви във Варна, че

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви във Варна, че
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Очакваме техническа помощ от ЕК


Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи във Варна, че той и сътрудниците му вършат всичко допустимо за попречване на незаконната миграция и зададе поредност от въпроси към някогашните ръководещи по отношение на защитата на границата и съкращенията на гранични служители на реда.

Той сподели още, че по отношение на идните избори, още веднъж ще има акции за попречване на пазаруването на гласове, против наркоразпространението и против битовата престъпност.

Демерджиев участва на доклада на ОДП-Варна за предходната година.

 



Много се спекулира към тематиката с мигрантския напън. Категорично мога да кажа, че по-добре не е била охранявана българската граница за последните 10 години. Интересни въпроси се задават за метода, по който се охранява границата, а няма въпроси, свързани с оградата на тази граница. Дали наподобява на гръцката. Защо за 10 години никой не обезпечи механически 110 км от 250 на границата.

 В момента ние сме принудени да покрием тази дупка, по тази причина работим с голяма сила. Никой не си зададе въпроса за какво пътищата към границата не бяха оправени и за какво бяха съкратени 2000 гранични служител на реда. Това ли е положителното запазване на границата, или методът, по който се подхожда сега?!

Не може да се подписват съглашения с по пет месеца отнемане от независимост за човек, който два пъти сме заловявяли за каналджийство. Как да се борим?! Ние сме го предали на правораздаването.

Опазването на границата е народен проблем. Очаквам всяка българска институция да взе участие. Очакваме техническа помощ от Европейската комисия тази седмица. Тя ще бъде в невиждани размери. Изградиха се десетки КПП-та. Всеки, който е проникнал, вършим опити да го заловим и да не позволяваме по този начин наречената вторична миграция. Това е изискване за приемането ни в Шенген.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР