Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев очаква солидна финансова подкрепа

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев очаква солидна финансова подкрепа
Коментари Харесай

Демерджиев: Дронове ще следят граничната бразда и работата на граничните полицаи

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев чака солидна финансова поддръжка от страна на Европейска комисия за защитата на българо-турската граница по механизма за взаимност.

Дронове се включват в работата на Министерство на вътрешните работи по защитата на браздата. Те ще наблюдават както за нелегално прекосяване, по този начин и за корупционни практики в " Гранична полиция ", съобщи Българска национална телевизия.

" Има десетки арестувани. Ще снабдим границата с дронове, които ще наблюдават и работата на нашите чиновници и ви убеждавам, че сега, в който те проработят, корупционните практики ще спаднат фрапантно. Няма външна граница на Европейски Съюз, през която да не проникват мигранти. Нашата задача е да не позволяваме прекосяването им като на церемониал през територията на страната, както се случваше до неотдавна. Много е тъжно, че процесът е от дълго време е подобен, а 110 км от границата стоят необезпечени ", уточни Демерджиев.

През идващите месеци Министерство на вътрешните работи чака в допълнение нарастване на мигрантския напън, който и в този момент е в невиждани размери.

Според Демерджиев данните на прокуратурата за спад в досъдебните производства против проведени незаконни групи не дават отговор на действителността.

Демерджиев взе участие в националното заседание на Министерство на вътрешните работи. Присъстват политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, шефовете на основни дирекции, ОДМВР и Столична дирекция на вътрешните работи, както и на административните структури в министерството.

Анализ на резултатите от активността на Министерство на вътрешните работи по предварителна защита и противопоставяне на престъпността, положението на пътно-транспортния травматизъм през 2022 година, организацията на активността на структурите на Министерство на вътрешните работи в интервала на подготовката и провеждането на избори за 49-ото Народно заседание са тематиките, които ще бъдат разисквани на съвещанието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР