Министърът на външните работи Светлан Стоев заминава за Брюксел, където

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев заминава за Брюксел, където
Коментари Харесай

Министърът на външните работи заминава за Брюксел заради мигрантите по границата в Беларус

Министърът на външните работи Светлан Стоев отпътува за Брюксел, където през днешния ден ще взе участие в съвещание на Съвета „ Външни работи ” (СВнР) и в министерска среща на Източното партньорство.

Основните тематики в дневния ред на СВнР са настоящата обстановка в Западните Балкани и рецесията в района на Сахел с фокус върху влошаващата се обстановка в Мали. В рамките на Съвета ще бъдат обменени отзиви и по мигрантската рецесия по границата на Европейски Съюз с Беларус, събитията в Етиопия и Судан, главните резултати от Конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата (COP26). Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и политиката за сигурност Жозеп Борел ще осведоми министрите за визитите си в Перу и Бразилия.
Брюксел ще разшири глобите против Беларус
Външните министри на страните от Европейски Съюз в понеделник, 15 ноември, ще разширят глобите против Беларус. Наказателните ограничения могат да бъдат н...

Външният ни министър ще взе участие и в работна закуска на министрите на външните работи на страните участнички в Процеса за съдействие в Югоизточна Европа, измежду които е и България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР