Министърът на външните работи Светлан Стоев изпрати съболезнователен адрес до

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев изпрати съболезнователен адрес до
Коментари Харесай

Министър Стоев изпрати съболезнователен адрес до държавния секретар на САЩ Блинкън



Министърът на външните работи Светлан Стоев изпрати съболезнователен адрес до държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън по отношение на вчерашната терористична офанзива на летището в Кабул, лишила живота на десетки хора, включително американски военнослужещи.

В писмото си министър Стоев сервира съболезнования на фамилиите и околните на жертвите и насочва пожелания за скорошно излекуване към потърпевшите, оповестяват от пресцентъра на външното ни министерство.

" Съединени американски щати и съдружниците извършват извънредно виновна и тежка задача, обвързвана със отбраната и опазването на човешки живот. Мисията продължава, както и заплахите, свързани с нея. Надявам се тя да приключи без опасност за здравето и живота на всички тези, които са ангажирани с довеждането ѝ до сполучлив край ", се показва в съболезнователния адрес.

Външният ни министър Стоев също по този начин благодари на държавния секретар Блинкън за оказаната от Съединени американски щати помощ при евакуацията на български жители от Афганистан.
На 26 август 2021 година, директно след атентата в Кабул, министър Стоев осъди терористичния акт и прикани за неотложно възобновяване на сигурността и реда в Афганистан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР