Министърът на външните работи Николай Милков откри изложба, посветена на

...
Министърът на външните работи Николай Милков откри изложба, посветена на
Коментари Харесай

Откриха изложба по повод 60 години дипломатически отношения между България и Алжир

Министърът на външните работи Николай Милков откри галерия, отдадена на 60-ата годишнина от определяне на дипломатически връзки сред Република България и Алжирската демократична и национална република, в наличието на представители на дипломатическия корпус, общественици и публицисти.

Изложбата бе проведена от Посолството на Алжирската демократична и национална република в София, взаимно с Държавния културен институт към министъра на външните работи и със съдействието на Държавната организация „ Архиви “ и Българската телеграфна организация.

В обръщението си към присъстващите публични посетители министър Николай Милков посочи обичайно положителните другарски връзки сред България и Алжир и смисъла, което двете страни отдават на развиването на деен политически разговор и на потребността от търсенето на нови благоприятни условия за партньорства и контакти. Той насочи пожелания за мир и разцвет на Алжир във връзка идния на 1 ноември народен празник на страната.

От своя страна посланикът на Алжир в България Бая Бенсмаил съобщи, че близкото другарство сред двата народа е в основата на богатата история на връзките с България, която бе една от първите страни, признали независимостта на страната. Тя изрази благодарност към министерството на външните работи за отличната взаимна работа. Това дава своето отражение в напълно практично измерение в контактите сред страните и е отличен образец за дипломатически връзки, основаващи се на взаимно почитание и многостранно съдействие.

Приветствие произнесоха още шефът на Държавния културен институт Снежана Йовева и ръководителят на Дружеството за другарство „ България-Алжир “ Иван Стефанов.

Експозицията включва документална галерия на тематика „ Алжир и България: 60 години другарство и съдействие “, представяща 60 архивни фотоси и публични документи от Българска телеграфна агенция и Държавна организация „ Архиви “, както и сбирка на български и алжирски художествени творби под наслов „ Красотата на Алжир и България посредством изкуството на художниците Георги Гьошев, Амира Хабибес и Илиес Белкайд “. Тя може да бъде забелязана до 30 ноември в изложбената зала на Министерство на външните работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР