Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба коментира възможността

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба коментира възможността
Коментари Харесай

Кулеба: Никога няма да видим Зеленски и Путин да преговарят на една маса

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба разяснява опцията за директни договаряния сред Русия и Украйна в изявление за италианския вестник Corriere della Sera.

Ръководителят на украинското външно министерство още веднъж сподели, че Киев няма да отиде на преговори с сегашния съветски президент Владимир Путин, защото той е забъркан в закононарушения .

" Путин не е сътрудник в договарянията. Извършил е доста тежки закононарушения. Има и други дипломатически средства за непряка битка, сподели Кулеба (неговото изявление е представено от украинската държавна организация " Укринформ " ). " Но разбираме, че в никакъв случай няма да можем да забележим Путин и Зеленски на една маса. "

В същото време Кулеба означи, че договарянията сред Русия и Украйна са кардинално вероятни , само че за това.

В отговор на въпрос дали такива съвещания могат да стартират преди цялостното евакуиране на съветските войски от територията на Украйна, Кулеба сподели: " Ние не имаме вяра на думата на руснаците, никой естествен няма да повярва в това " .

" Преди да създадем компромис (по отношение на преговорите), бихме желали да се уверим, че това е съществено, а не просто следващата машинация. Че руснаците няма да се върнат след това отново да ни атакуван. Разбирам тези въпроси и логиката им, само че не мога да дам еднопосочни отговори, тъй като такива няма, застрашени са животите на милиони хора, " сподели Кулеба.

Миналата есен, откакто

Владимир Путин неотдавна се оплака, че Украйна отхвърля да договаря с Русия, само че не загатна, че възбраната се отнася персонално за него, а не за контактите сред двете страни по принцип.

Киев упорства, че мирните договаряния са вероятни единствено откакто Русия изцяло изтегли войските си от територията на Украйна, както е приета от интернационалната общественост.
 Министерство на външните работи на Русия за формулата на Зеленски: На тази основа договарянията са невъзможни
Министерство на външните работи на Русия за формулата на Зеленски: На тази основа договарянията са невъзможни

Москва остава на своите претенции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР