Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се срещна

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се срещна
Коментари Харесай

Лавров: Русия е готова да посрещне всички нужди на арабските държави относно зърнените култури

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров се срещна с сътрудниците си от страните от Персийския залив по време на шестия кръг разговори сред Русия и Съвета за съдействие в Персийския залив в Москва. Той съобщи, че Русия е подготвена да посрещне всички потребности на арабските страни по отношение на зърнените култури.
Продаваме зърно, продължаваме да го продаваме както преди. Изпълняваме всички свои отговорности без изключение. Днес декларирахме, че сме подготвени да посрещнем всички потребности, в това число и изключителните, на нашите арабски сътрудници. Няма спънки за това. И не се изискват условия, които да зависят от тези, които не са в положение да погасяват отговорностите си.
Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия

След срещата бе признат взаимен проект за деяние за стратегически разговор сред Съвета за съдействие в Персийския залив и Русия. Министърът на външните работи на Оман Саид Бадр ал-Бусаиди изрази убеденост, че проектът ще " обезпечи платформа за разширение на двустранното съдействие в доста области.
Убедени сме, че този проект ще даде платформа за разширение на двустранното ни съдействие в доста области и в интерес на нашите нации. Очакваме с неспокойствие да продължим този разговор и този продан на отзиви по доста тематики от съвместен интерес и угриженост и всичко това в интерес на насърчаването на идеята на мира.
Саид Бадр ал-Бусаиди - министър на външните работи на Оман

По време на речта си ал-Бусаиди също по този начин акцентира, че е значимо войната в Украйна да завърши само по кротичък път. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР