Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи ще бъде на работно посещение у нас

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи ще е на работно посещаване в България на следващия ден, 8 ноември. Визитата ще се организира директно след присъединяване му в формалната среща на министрите на външните работи на страните от Централноевропейската самодейност, на която страната ни е ръководител през актуалната година, оповестяват от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР).

 

Служебният външен министър Николай Милков ще беседва на четири очи със своя сътрудник от Република Северна Македония, след което ще се проведат пленарни диалози сред двете делегации. Двамата министри ще дадат взаимни изказвания за медиите.

 

Сред тематиките във фокуса на диалозите се планува да бъдат практическото осъществяване на постигнатите договорености сред двете прилежащи страни, инфраструктурното свързване, секторното съдействие и европейската интеграция на Република Северна Македония.

 

В рамките на работното си посещаване в страната министър Буяр Османи ще организира среща и със служебния министър-председател Гълъб Донев.

Министрите на външните работи на страните членки на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ), управлявана тази година от България, се събраха през днешния ден в резиденция „ Бояна “ на публична среща на външните министри на страните членки на самодейността.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР