Министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън нарече

...
Министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън нарече
Коментари Харесай

Камерън заклейми зловредното влияние на Иран в Червено море

Министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън назова дейностите на Иран " извънредно зловредно въздействие в района и в света ".


Камерът даде обещание и усилване на възпиращите ограничения против Техеран.

Предупреждението на някогашния английски министър-председател повтаря обвиняванията на Съединените щати, че Иран взе участие в нападенията против търговски кораби от страна на йеменските бунтовници хути, като дава безпилотни самолети, ракети и разследващи данни.

Камерън, който тази седмица посети района и разиска с египетския си сътрудник войната на Израел в Ивицата Газа, както и нестабилната обстановка в Червено море, упрекна Техеран, че подкрепя разнообразни " пълномощници " там.

" Иран оказва извънредно зловредно въздействие в района и в света - в това няма никакво подозрение ", сподели той пред вестник Sunday Telegraph.

" Хутите, Хизбула, подкрепяните от Иран милиции в Ирак, които в действителност нападат английски и американски бази и войски. И, несъмнено, " Хамас ", добави той.

Според Камерът Иран да получи извънредно ясно обръщение, че тази ескалация няма да бъде толерирана.

Британският първи посланик, който предишния месец се завърна в политиката, откакто се отдръпна от поста министър-председател след загубата на референдума за Брекзит през 2016 година, съобщи, че Лондон ще ускори съдействието със съдружниците си във връзка с Техеран.

" Трябва да работим с нашите съдружници, с цел да създадем в действителност мощен набор от възпиращи ограничения против Иран. Нивото на заплаха и неустановеност в света е на извънредно високо равнище спрямо предходни години и десетилетия и опасността от Иран е част от тази картина ", акцентира английският външен министър.

Англия ще даде военни кораби за новата самодейност за морска сигурност в Червено море, известна като интервенция " Пазител на просперитета ".

По-рано този месец Обединеното кралство показа и нови наказания, ориентирани против " лицата, вземащи решения в Иран, и тези, които извършват неговите поръчки ", в това число водача на силите Кудс на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война.

Запитан дали Лондон е подготвен да наложи и други ограничения, Камерън съобщи, че тази информация " не е за обществена консумация ".

Министърът посочи, че желае да изпрати " доста ясно предизвестие към хутите и техните ирански поддръжници, че няма да толерираме офанзивите против корабоплаването ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР