Министърът на външните работи на Мароко Насер Бурита ще бъде

...
Министърът на външните работи на Мароко Насер Бурита ще бъде
Коментари Харесай

Външният министър на Мароко идва на посещение у нас

Министърът на външните работи на Мароко Насер Бурита ще бъде на посещаване у нас, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с него в 15.00 часа на 13 септември. Външният министър на Мароко ще бъде на публично посещаване в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Посещението на министър Бурита е първата аудиенция на марокански външен министър у нас от близо 40 години насам и е следващата демонстрация на активизирания през последната година разговор с страните от региона на Близкия изток и Северна Африка, в частност с тези от Магреба.
Разговорите в Министерство на външните работи ще стартират със среща " на четири очи " сред двамата министри и ще продължат с пленарно съвещание сред двете делегации. Министър Захариева и министър Бурита ще обсъдят опциите за активизиране на двустранния политически разговор, вероятностите за разширение на търговско-икономическото и капиталово съдействие и за задълбочаване на съдействието в региона на сигурността, противодействието на тероризма и радикализацията, взаимоотношението по въпросите на миграцията.
В рамките на визитата ще бъде подписан Меморандум за съдействие сред Дипломатическия институт към министъра на външните работи на Република България и Дипломатическата академия на Кралство Мароко. Двамата министри ще създадат изказвания за медиите.
От 10.00 часа на „ Дондуков “ 2 в зала 347 вицепрезидентът Илияна Йотова ще организира среща с министъра на външните работи на Кралство Мароко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР