Министърът на външните работи на Македония заяви, че тези, които

...
Министърът на външните работи на Македония заяви, че тези, които
Коментари Харесай

Историята е на наша страна, обяви Скопие преди ключовия вот в Гърция

Министърът на външните работи на Македония съобщи, че тези, които поддържат съглашението с Гърция за разрешаване на 27-годишния спор, са на " вярната страна на историята ", написа " Катимерини ".

Пред Агенция Франс Прес Никола Димитров разяснява, че даже тези, които през днешния ден стачкуват против Преспанското съглашение , в последна сметка ще трансформират мнението си.

" Чувствам, че несъмнено съм на вярната страна на историята по този въпрос и мисля, че след няколко години...дори тези, които в този момент яростно стачкуват, ще кажат: " Изглежда, че те са били прави ", уверен е Димитров.
 Опозицията в Гърция обмисля избор на съмнение, с цел да блокира договорката с Македония
Опозицията в Гърция обмисля избор на съмнение, с цел да блокира договорката с Македония

Управляващата партия СИРИЗА има 145 депутати

В същото време той предизвести, че в случай че Европейски Съюз не извърши обещанията си за разкриване на преговорния развой по присъединение с Македония, ще има загуба на доверие към целия предприсъединителен развой.

Признавайки, че Македония би трябвало да прокара съществени промени преди да се причисли към Европейски Съюз, външният министър добави: " Искаме да стартира пътешествието ".

Македония ратифицира съглашението на 11 януари.

Днес гръцкият парламент ще продължи дебата, а късно довечера се чака да гласоподава договорката с Македония за ратификация. Гръцкото държавно управление чака да събере нужното болшинство. В същото време в балканската страна се провеждат протестни демонстрации против Преспанското съглашение.
 Фермери от Гърция готвят обсада на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Фермери от Гърция готвят обсада на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата "

Очаква жива верига на граничния пункт, в случай че гърците се организират
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР