Министърът на външните работи на Латвия каза, че Западът се

...
Министърът на външните работи на Латвия каза, че Западът се
Коментари Харесай

Русия няма да спре в Украйна, предупреждава външният министър на Латвия

Министърът на външните работи на Латвия сподели, че Западът се нуждае от дълготрайна тактика за въздържане на Русия, защото Москва ще търси нови цели, без значение от изхода от нейната пълномащабна инвазия в Украйна.

Кришянис Кариньш, някогашен министър-председател на Латвия и самообявил се претендент за началник на НАТО, сподели пред Financial Times, че Русия има „ подхранвана от империализма идеология “, което значи, че опасността от Москва ще продължи даже при нов президент или в случай че Украйна си върне цялата територия.

„ Русия няма да спре, Русия може единствено да бъде спряна. Спирането на Русия в Украйна не значи, че с нея е свършено. Това просто значи, че ще би трябвало да продължим. Това е значимото за НАТО: че ще би трябвало да работим върху дълготрайна тактика за въздържане на Русия “, сподели Каринш.

Балтийските страни и Финландия са на фронтовата линия сред НАТО и Европейски Съюз по повод от една страна и Русия от друга, и ускоряват предизвестията си, че съветският президент Владимир Путин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР