Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок призова светът

...
Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок призова светът
Коментари Харесай

Германия: Войната в Украйна ще продължи дълго, примирието зависи от Путин

Министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок прикани светът да се приготви за обстоятелството, че пълномащабна война в Украйна може да продължи повече от една година . Висшият немски посланик бе скептична за опцията за реализиране на помирение.

„ Трябва да се настроим, че тази война може да продължи с години, защото, за жалост, съветското държавно управление не се отхвърля от фикс концепцията да подчини Украйна и нейните поданици “, разяснява Бербок в изявление за Bild am Sonntag.

„ Въпреки цялото страдалчество би трябвало обаче да помним: лудите хрумвания на съветския президент да окупира Украйна не се реализираха в най-кратки периоди. Смелостта на украинците и интернационалните доставки на оръжия доведоха до обстоятелството, че съветските бойци не можаха да разопаковат парадните си униформи за победа. Ще създадем всичко това в никакъв случай да не стане факт ", добави тя.

Според Бърбок примирието сред Украйна и Русия може да бъде реализирано " доста просто: когато Путин най-сетне спре да бомбардира почтени хора и изтегли танковете си ": " Путин може да подреди това във всеки миг. Той атакува Украйна. Следователно той може да спре във всеки миг и да постави завършек на страданието. "

Бърбок акцентира и че до 24 февруари е направено всичко допустимо с дипломатически средства да се предотврати експлоадирането на войната, само че Путин не зачел тези старания и " към този момент половин година унищожава Украйна ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР