Министърът на външните работи Екатерина Захариева изрази надежда, че договорът

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева изрази надежда, че договорът
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се надява, че договорът за ракетите със среден обсег няма да бъде ликвидиран

Министърът на външните работи Екатерина Захариева изрази вяра, че договорът за ракетите със междинен обхват няма да бъде премахнат. На въпрос на „ Хоризонт “ за обстановката, откакто Съединените щати оповестиха процедура по отдръпването си, тя отговори:

" Ние в действителност благодарихме на Съединени американски щати, че са усетили терзанията на европейските сътрудници и отсрочват с 60 дни, знаете, че те в действителност от пет години алармират най-малко над 30 пъти досега, че имат подозрение за неизпълняване на този контракт от страна на Русия и всички призовахме и се надяваме за разговор и за връщане на Русия към този контракт. Това е в действителност решението на съдружниците от НАТО. Искаме този контракт да бъде непокътнат, само че с цел да бъде непокътнат, той би трябвало да се съблюдава от двете страни ".

На завършилата през днешния ден среща на външните министри от НАТО не е обсъждан въпросът за дейности на пакта в Черно море след напрежението сред Русия и Украйна в Керченския проток:

" Не сме обсъждали съответни дейности, само че по този начин или другояче след анексията на Крим сигурността в Черно море е нарушена и съдружниците следят обстановката и вършат оценка. Никой не желае по никакъв метод напрежението да ескалира, в противен случай, призоваваме за деескалация на напрежението ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР