Министърът на външните работи Александър Шаленберг съобщи за решението на

...
Министърът на външните работи Александър Шаленберг съобщи за решението на
Коментари Харесай

От 16 юни Австрия отваря границите си за 31 европейски държави

Министърът на външните работи Александър Шаленберг заяви за решението на австрийското държавно управление да отстрани рестриктивните мерки за влизане в Австрия от 31 европейски страни. Решението влиза в действие в среднощ на 15 против 16 юни.

От жителите, идващи от тези страни, няма да се желае да показват тест или да бъдат поставяни под 14-дневна карантина.

Четири страни са изключени от решението - това са Швеция, Англия, Испания и Португалия. Границите към тези страни остават затворени до второ разпореждане, съобщи Шаленберг. Остава задължението за показване на негативен тест или 14-дневна карантина.

С новото решение се отстраняват рестриктивните мерки и към Италия, като държавното управление насочва " отчасти предизвестие " за пътуващите в Ломбардия, което по думите на министъра на опазването на здравето значи, че всеки ще пътува на персонална отговорност.

Правителството продължава да следи ситуацията в страните и ще рееагира при потребност, по тази причина министър Шаленберг прикани обществеността за рационално обмисляне на отуската и отбягване на дестинации, където възможното завръщане по неотложност би основало спомагателни компликации. Той още веднъж насочи благопожелание тази година отпуската да бъде планувана в Австрия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР