Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Лондон

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Лондон
Коментари Харесай

Ангелкова се срещна с председателя на борда на директорите на Саудитската комисия по туризъм и национално наследство Ахмед Ал-Хатииб

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща в Лондон с ръководителя на борда на шефовете на Саудитската комисия по туризъм и национално завещание Ахмед Ал-Хатииб в границите на туристическото ревю World Travel Market (WTM), което се организира за 40-и път в английската столица.

Кралство Саудитска Арабия е извънредно значим сътрудник за България и се стремим да развиваме положителни връзки в области, които са от стратегическо значение за нашите страни, разясни министър Ангелкова. Тя благодари за топлото посрещане по време на миналогодишното ѝ посещаване в столицата Рияд и добави, че България предлага както доста положителни условия за туризъм, по този начин и за вложения.

Важно е да продължим да осъществяваме уговорките, поети в границите на Меморандума за съгласие за съдействие в региона на туризма сред Саудитската комисия по туризъм и национално завещание на Кралство Саудитска Арабия и Министерството на туризма, бе безапелационна министър Ангелкова. В тази връзка тя насочи покана към господин Ал-Хатииб за присъединяване във втория интернационален капиталов конгрес, който ще се провежда през 2020 година у нас, разисквано бе и предложение за осъществяване на двустранен бизнес конгрес. Министър Ангелкова съобщи, че подобряването на въздушните връзки сред България и Саудитска Арабия биха съдействали за увеличение на потока от туристи, което е от извънредно значение за двете страни.

По време на най-голямата в света туристическа борса за експерти министър Ангелкова беседва и с президента на Полската туристическа организация Роберт Анджейчик. Полша е значим и мечтан сътрудник за България и е належащо да засилим двустранните си връзки, с цел да могат повече полски жители да разпознаят България като целогодишна дестинация и назад, съобщи министър Ангелкова. Тя добави, че страната ни е място освен за морски и зимен туризъм, само че и за културно-исторически, балнео- и СПА и е значимо посетителите от Полша да опознаят естественото и културното ни благосъстояние.

През предходната година страната ни е посрещнала над 425 хиляди полски туристи, което е нарастване със 7,9% по отношение на 2017 година, а българските жители, разгледали Полша, са близо 74 хиляди – нарастване с 10,5 на 100. През 2019 година от януари до септември броят на туристическите визити от Полша възлиза на над 391 хиляди

Българският министър съобщи пред господин Анджейчик, че се възнамерява публично посещаване в Полша при започване на идната година, на което да бъдат разисквани съответни оферти за задълбочаване на съдействието сред двете страни и националните туристически асоциации.

Министър Ангелкова се включи и в срещата на високо равнище, проведена от Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации „ Технология за развиване на селските региони “ като част от програмата на World Travel Market (WTM) в Лондон. Акцент на форума бяха политиките в туризма и селското стопанство, които дават опция на общностите да се развиват посредством нововъведения.
Туризмът като мотор на районите подкрепя развиването им освен посредством директни доходи, само че и посредством нови, съвременни капиталови планове, довеждащи до резистентност на локалното произвеждане, е позицията на министър Ангелкова. Използвайки туристическия си капацитет и посредством одобряването на страната като целогодишна дестинация, се основават условия за стопански напредък и на локалните общности. Видяхме съответни резултати от тези начинания. Днес сме горди да кажем, че райони като Долината на тракийските царе, Розовата котловина, Старият Несебър – обект на ЮНЕСКО, са доста добре познати марки и на интернационално равнище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР