Министърът на туризма Николина Ангелкова е проверила 5-звезден апартаментен хотел

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова е проверила 5-звезден апартаментен хотел
Коментари Харесай

Ангелкова лично проверила 5-звезден хотел

Министърът на туризма Николина Ангелкова е проверила 5-звезден апартаментен хотел СПА Емералд резорт в село Равда, оповестиха от министерството на туризма и от БАБХ. Проверката била по сигнал на туристи с представители на Българската организация по сигурност на храните.

Едно от нарушаванията било, че не работи алармената система. Оборудването в някои стаи не отговаряло на 5-звезден хотел. Ще бъде наложена и санкция в размер от 1000 до 3000 лв. според от тежестта на нарушаването.

Това е част от инспекцията по какъв начин се стопанисват плажовете, местата за настаняване и хранене и по какъв начин се съблюдават условията по Закона за туризма и Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване.

Ако несъответствията не бъдат отстранени в 30-дневен период, ще пожелаеме понижаване на категорията на хотела, сподели Ангелкова. По отношение на сигнала, който беше обвързван с хигиената в апартаментния комплекс, експертите от Българската организация по сигурност на храните откриха, че няма нарушавания, сподели тя.

Министърът на туризма Николина Ангелкова предизвести, че стартират инспекции за нерегламентирана туристическа активност. Инспекциите са в поддръжка на бизнеса, който работи по високи стандарти, оповестиха от Министерството на туризма.

Ангелкова организира първата си изнесена приемна за летен сезон 2019 година в Слънчев бряг. Тя счита да направи непрекъсната самодейността за изнесени приемни.

Тя даде образец, че предприемачи, занимаващи се от години с туроператорска и турагентска активност, които провеждат екскурзии като спомагателен пакет към лятната отмора, са изразили терзание от наклонност да се оферират екскурзии от хора, които нямат нужните лицензи, не са вписани в формалните регистри и нямат подготовка за екскурзоводи.

Ще бъдат тествани местата, за които има сигнали, че се прави нерегламентирана туристическа активност, сподели Ангелкова. Според нея това вреди на имиджа и на качеството на туристическия артикул и затруднява законния бизнес.

" Туризмът е освен наслаждение, той е виновен бизнес, създаващ работни места и по-добро качество на живота. Всички са длъжни да съблюдават законите на страната. Ще предприемем контролни инспекции взаимно с КЗП, с цел да можем да сме на място непрестанно ", сподели министърът на туризма.

Ангелкова е сезирана и за нерегламентирано предложение на транспортни услуги за транспорт на туристи. За тази инспекция следва среща с транспортния министър Росен Желязков и с представители на транспортното министерство, както и с общинските органи за надзор в региона на превоза.

От думите й стана ясно, че предстоят промени в Закона за туризма в частта за националните курорти. Обсъдените проблеми ще бъдат в детайли написани в наредбата, която ще се изготви, откакто законът бъде признат. Наредбата ще регламентира дейностите, свързани с инфраструктурата, зелените площи, паркингите, достъпа.

Запитана за спазването на трудовия кодекс, Ангелкова сподели, че в случай че има съответни недоволства към съответен шеф, служащите би трябвало да сезират Инспекцията по труда и институциите. " Ако сигналът е до нашата администрация, незабавно ще изпратим преписката по подготвеност и ще предизвикваме инспекции ", закани се Ангелкова.

Относно изнесените приемни по морето през лятото тя даде обещание: " Ще бъдем безкомпромисни в условието да се съблюдават законите на страната от всички ангажирани с туристическа активност, с цел да подсигуряваме сигурността и правата на българските и задграничните туристи ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР