Министърът на туризма Христо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален

...
Министърът на туризма Христо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален
Коментари Харесай

Проданов обсъди развитието на балнео и спа туризма с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара


Министърът на туризма Христо Проданов  Христо Проданов Христо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и шеф на заведения за разиска развиването на балнео и спа туризма с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара, оповестяват от Министерство на туризма. 

На срещата участваха ръководителят на Комисията по туризъм в Народно събрание Илин Димитров, както и представители на „ Луфтханза “, „ Софткънект “, Black See Allinace и туристическия отрасъл.

Министър Проданов съобщи, че следва смяна в позиционирането на дестинация България посредством маркетингови и рекламни тактики, като ще се заложи на тясно таргетиране.

По думите му министерството е изпратило искане за предложения за одит на дестинацията от интернационалните компании, които имат офиси в съвсем цяла Европа и е в развой на разглеждане на получените предложения.

" Бюджетът на министерството беше признат преди към седмица и ние разбираме, че няма време да бъдат проведени нови публични поръчки. Поради тази причина намерихме метод по какъв начин да популяризираме транспарантно и дейно дестинация България посредством закупуване на рекламно време в задгранични малките екрани, с цел да успеем да се оправим за летния сезон “, посочи министърът.



И добави, че сега се търси метод по какъв начин това да се направи и в обществените мрежи.

„ Въпреки, че бюджетът ни не е огромен, аз съм сигурен, че в случай че се употребяват верните маркетинг и информационни канали, ще се оправим доста по-добре от предишните години ", бе безапелационен министър Проданов.

Представителите на сектора споделиха, че туристите се тормозят от военните дейности сред Русия и Украйна, както и че това може да се отрази на позитивния имидж на страната ни като безвредно място за отмора.

Министър Проданов пое ангажимент да работи за възстановяване имиджа на страната ни, с цел да може туристите да са спокойни и сигурни по време на престоя си в България. Той изясни, че сега са почнали срещи с посланиците на Сърбия и Румъния, като предстоят диалози и с посланика на Англия и други европейски страни за увеличение на туристопотока към България.

Според представителите на бизнеса страната ни има огромен капацитет за развиване на балнео и спа туризма, както и за пътувания, свързани с дентални и пластични интервенции.

На срещата бе разисквана и тематиката за вероятно нарастване на цените на самолетните билети за вътрешните полети в Европейския съюз, което безспорно би дало отражение и върху туристическия бранш у нас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР