Министърът на транспорта Николай Събев определи готвения утре протест на

...
Министърът на транспорта Николай Събев определи готвения утре протест на
Коментари Харесай

Министър Събев вижда опит за шантаж в протеста на превозвачите

Министърът на превоза Николай Събев дефинира готвения на следващия ден митинг на транспортните компании като опит за шантаж от страна на някои превозвачи.

" С хора, които не желаят да преговаряме, а желаят просто да правят…, не знам какво желаят да създадат, само че с такива хора ние няма потребност да преговаряме. Те не търсят разговор ", каза Събев при започване на коментара си за утрешния митинг на превозвачите.

По негови думи държавното управление е изплатило повече от 60 милиона лв. дотации, само че това не е решило транспортните проблеми на страната.

" Има доста селища в селищните системи на България, които нямат обществен превоз. Това не е обикновено. Ние поради това ги поканихме, обсъдихме и казахме: Вижте, би трябвало да няма повтаряне на написания. Трябва да е ясно кое е селищна система, по какъв начин ще се обслужва и това всичко би трябвало да бъде в синхрон с железопътната ни система, републиканската пътна мрежа и пътни известия – регионални и общински превози. И това всичко би трябвало да стартира да работи в синергия, в противоположен случай ние единствено ще даваме едни пари, вследствие на което потребителят отново няма да бъде обслужен.

Днес в Русе министър Събев бе самобитен хазаин на круиз по Дунава, отдаден на Деня на Европа и 15-годишнината от еврочленството на България и Румъния. Пасажери на кораба бяха представители на осем дипломатически задачи в страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР