Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев възрази срещу изграждането

...
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев възрази срещу изграждането
Коментари Харесай

Министърът на транспорта не е съгласен на територията на бившето летище в Силистра да се прави фотоволтаичен парк

Министърът на превоза и известията Николай Събев възрази против построяването на фотоволтаична централа върху по-голямата част от пистата за политане и кацане, пътническия терминал и прилежащата инфраструктура на територията на бившето летище Силистра, оповестяват от Министерството.

В писмо до кмета на Силистра Юлиян Найденов министър  Събев декларира, че политиката на Министерството на превоза в региона на гражданското въздухоплаване е ориентирана към възобновяване и последващото развиване на районните дребни летища.

От обявлението на Община Силистра, оповестено на 3 февруари 2022 година, излиза наяве, че е планувано фотоволтаичната централа да бъде построена върху по-голямата част от пистата за политане и кацане, пътническия терминал и прилежащата инфраструктура на територията на бившето летище Силистра. В тази връзка е поискана подробна информация от кмета Юлиян Найденов за осъществените административни процедури и издадените административни актове във връзка с летищната инфраструктура на летище Силистра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР