Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев съобщи за разкрити

...
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев съобщи за разкрити
Коментари Харесай

Николай Събев съобщи за злоупотреби с евросредства в НКЖИ

Министърът на превоза и известията Николай Събев заяви за разкрити финансови нарушавания в голям мащаб в НКЖИ , осведоми Нова телевизия. По думите му непозволено са употребявани 58 милиона лв. по европейски планове за разпределяне на заплати и бонуси в НКЖИ . Министърът направи това изказване по време на визитата си в Нова Загора, във връзка публичното разискване на ориста на жп гарата в града.

По думите на министъра това е измежду най-фрапиращите нарушавания, открити при инспекция на транспортното министерство във връзка с осъществяването на планове с европейско финансиране. Събев добави, че огромна част от плановете няма да бъдат приключени в период, тъй като има забавени прави и доста неизпълнени задължения.

Транспортният министър съобщи, че инспекцията е почнала на 13 декември предходната година, само че проверяващите срещнали редица компликации, тъй като " хората не били изключително услужливи като дават информация ".

Събев добави, че нарушителите ще бъдат предадени на българската и на Европейската прокуратура, а всички открити нарушавания ще бъдат оповестени обществено.
 Министерството на превоза разгласи конкурс за управителни позиции в НКЖИ
Министерството на превоза разгласи конкурс за управителни позиции в НКЖИ

Конкурсите ще се проведат в условия на бистрота и неприкритост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР