На 8 май държавният глава Румен Радев ще бъде на

...
На 8 май държавният глава Румен Радев ще бъде на
Коментари Харесай

Румен Радев заминава на официално посещение в Азербайджан на 8 май

На 8 май президентът Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Република Азербайджан по покана на своя сътрудник президента Илхам Алиев, оповестиха от прессекретариата на президента.

 

Във водената от българския президент делегация вземат участие служебният министър на енергетиката, ръководителят на Групата за другарство България-Азербайджан в Народното събрание и представители на бизнеса.

 

Укрепването и задълбочаването на двустранното стратегическо партньорство в сфери от съвместен интерес, измежду които стопанската система, енергетиката, високите технологии, нововъведенията, превоза и туризма ще бъдат във фокуса на визитата на президента Румен Радев.

 

Българският държавен глава ще бъде посрещнат с публична гала от президента на Азербайджан. Румен Радев и Илхам Алиев ще проведат среща „ на четири очи " и ще управляват пленарните диалози сред делегациите на двете страни, след което ще подпишат Съвместна декларация за подсилване на стратегическото партньорство сред България и Азербайджан.

 

В Баку президентът Румен Радев ще се срещне с ръководителя на Народното събрание на Република Азербайджан проф. Сахиба Гафарова и ще беседва с български експерти, работещи в региона на спорта в Азербайджан.

 

По време на визитата си в Азербайджан българският държавен глава ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР