Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков смени ръководството на

...
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков смени ръководството на
Коментари Харесай

Транспортният министър смени ръководството на „Холдинг БДЖ“ заради слаби резултати

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков смени управлението на „ Холдинг БДЖ “ поради слаби резултати, съобщи Българска телеграфна агенция.

От постовете си са освободени Владимир Дунчев – ръководител на Съвета на шефовете, инж. Атанас Атанасов – изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете, както и Валя Петрова – член на Съвета.

Новите назначения са Георги Друмев, Димитър Михайлов и Юлия Варадинова-Милкова.

След съвещание на новия ръб за негов ръководител е определена Юлия Варадинова-Милкова, а новият изпълнителен шеф на сдружението ще бъде Георги Друмев.

От пресцентъра на министерството потвърдиха още, че на освободеното управление ще бъдат изплатени компенсации за неспазен период за предупреждение, очакван в договорите им за ръководство на сдружението.

Георги Друмев е експерт в региона на железниците с дълготраен опит в системата и към този момент е заемал длъжността през 2021 година, по времето на министър Георги Тодоров. Досега Друмев беше началник на БДЖ " Товарни транспорти ". На негово мястото място отива Християн Кръстев, който предходната година беше началник на сдружението.

До този миг Георги Друмев ръководеше „ БДЖ – Товарни транспорти “. На негово място там е назначен Християн Кръстев. Промяната към този момент е отразена и интернет страницата на сдружението.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР