Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков пристигна на пристанищния

...
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков пристигна на пристанищния
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков провери прехвърлянето на терминала Росенец на държавата

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков дойде на пристанищния терминал „ Росенец “. Целта му е да се запознае на място с процеса по предаване на терминала за ръководство от страната, съобщи NOVA.

„ Проведохме диалози с назначената от мен комисия, която има за задача да одобри назад обекта. От през вчерашния ден Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура” има лиценз за пристанищен оператор. Въпрос на няколко дни е да се реализира съглашение за взаимно прилагане на данъчния склад. Това ще бъде краткотрайно до изчистване на всички процедури. Процесът върви безпрепятствено, в добър разговор. Решението е това и то не може да бъде променено. В идващите 3 месеца следва да бъде направен разбор за сигурността на обекта”, съобщи Гвоздейков.

Той добави, че страната не дължи компенсации. „ Право на концедента е да си търси правата”, съобщи Гвоздейков.

Министърът увери, че няма да има разтърсвания на пазара с горива.

„ Цената им се дефинира от борсовата цена. Отворен пазар сме. По никакъв метод не се въздействат цените на горивата от това, което се случва сега. Има и други благоприятни условия за доставка на недопечен нефт. Всички работим в екип, с цел да няма отрицателен резултат върху пазара и гражданите”, добави Гвоздейков.

Той сподели, че назначения от него екип, работи за това процедурата да завърши по-бързо от заложения период от 30 дни.

Процедурата по прекачване към страната стартира, откакто в края на юли Народното събрание приключи концесията с „ Лукойл”.

Съгласно признато решение на Министерския съвет концесионният контракт е преустановен, считано от 15 август 2023 година Вече има назначена комисия от министъра на превоза и известията, която в период от 30 дни от прекратяването да одобри обекта на концесията, оповестиха от МТС.

ИА „ Морска администрация “ е издала заповед за изтриване на „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД от Регистъра на пристанищните оператори. В същия указател следва да бъде вписана Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “, на която се разпорежда да прави пристанищните услуги на терминала.

Относно жп линията Костенец-Септември, Гвоздейков сподели, че ще се работи в посока преустановяване на порочните практики.

„ Никой няма да ни търпи повече с това, което вършим и с тези неприятни резултати”, сподели Гвоздейков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР