Министърът на транспорта Георги Гвоздейков определи като дезинформация опасността Авиоотряд

...
Министърът на транспорта Георги Гвоздейков определи като дезинформация опасността Авиоотряд
Коментари Харесай

Авиоотряд 28 ще продължи да лети

Министърът на превоза Георги Гвоздейков дефинира като " дезинформация " заплахата Авиоотряд 28 да спре да лети поради дерогацията на " Лукойл " и неналичието на авиационно гориво. Дезинформацията не кореспондира с истината и истината не е такава. Може би през днешния ден или във вторник ще бъде подписан нов контракт за доставка на авиационно гориво от Shell на същата на цена, която се дава и от " Лукойл ", разяснява Гвоздейков пред публицисти.

Коментарът си той направи, откакто взе участие в откриването на празничния базар на мартеници в Министерство на образованието и науката (МОН).

Ако договорът бъде подписан към вторник - значи, че все още през почивните дни горивото за плануваните полети на Авиоотряд е обезпечено, както и всички нужни процеси по поддържане на полетите са обезпечени. Няма терзания за ползвателите на услугите на държавния авиационен оператор, увери транспортният министър.

Има предложение и от " Софткънект ", които също биха могли да докарат авиационно гориво. Руско гориво от през днешния ден не се употребява и няма по какъв начин да бъде доставено. Приключихме с евтиното съветско гориво, което се оказа, че въобще не е на ниска цена, съобщи Георги Гвоздейков.

" Гарантирам, че цената на новия снабдител на авиационно гориво ще бъде сходна с горивото, което бе купувано и преди този момент ", увери транспортният министър. Към момента няма обстановка, която да е обвързвана с липса или дефицит на гориво. Горивото е подсигурено с нов снабдител.
 Свалянето на дерогацията не реже крилата на Авиоотряд 28
Свалянето на дерогацията не реже крилата на Авиоотряд 28

Има риск от повишение на цените на горивата, разгласи министър председателят Николай Денков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР