Министърът на спорта в Италия Винченцо Спадафора призова за спиране

...
Министърът на спорта в Италия Винченцо Спадафора призова за спиране
Коментари Харесай

Призиви за спиране на шампионата предизвикаха хаос преди кръга в Италия

Министърът на спорта в Италия Винченцо Спадафора прикани за прекъсване на футболния шампионат за неопределен срок поради разпространяването на ковид в страната. Изказването му провокира безпорядък преди мачовете от кръга.

Двубоят сред " Парма " и СПАЛ трябваше да стартира в 13.30 ч. българско време, само че минути преди началото съдиите са върнали футболистите от тунела с пояснение, че министърът на спорта обмисля цялостно прекъсване на сезона в Серия А, оповестява football-italia.net

Все отново мачът стартира с 1.15 часа забавяне, като всички други четири мача от кръга следва да се изиграят по стратегия. Сред тях е дербито на върха сред " Ювентус " и " Интер ".

" Няма никакъв смисъл в миг, в който молим нашите жители да вършат големи жертви, с цел да предотвратят разпространяването на болестта, да бъде рискувано здравето на играчи, съдии, треньори, почитатели, които сигурно ще се съберат, с цел да гледат мачовете, единствено с цел да бъдат предпазени ползите, които се въртят към спорта. Смятам, че е обвързване на президента на футболната федерация Габриеле Гравина още веднъж да се замисли без да чака първия случай на инфектиран футболист от Серия " А ", ", споделя Спадафора.

Изявлението му идва в поддръжка на президента на Асоциацията на футболистите в Италия Дамиано Томази, който тази заран е изпратил писмо до управляващите в страната и футбола с искане шампионатът да бъде пресечен.

" Спирането на футбола е най-полезното деяние за страната в този миг. Отборите, които би трябвало да поддържаме, играят в нашите лечебни заведения и незабавни центрове ", написа Томази в " Туитър ".

В събота Гравина разгласи, че има опция шампионата да бъде спряно при доказан случай на инфектиран футболист с вируса. В Италия 16 милиона души към този момент са под карантина в опита на управляващите да лимитират разпространяването на болестта.

" През идващите няколко дни ще взема под внимание всяка самодейност, в това число законодателството, с цел да вкарам някакъв ред в свят, който рискува да не показва етичните и морални полезности, към които бихме желали спортът да се стреми ", добавя Спадафора.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (253)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР