Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи пред

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи пред
Коментари Харесай

Нови пари за държавно саниране – чак през 2019 г.

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков заяви пред публицисти, че се чака идната година да продължи осъществяването на незавършените планове по националната стратегия за саниране, а вероятно ново финансиране от държавния бюджет за програмата да се желае през 2019 година

През 2018 година и 2019 година мъчно ще приключим със постройките, които понастоящем са утвърдени с контракт с Българската банка за развиване, с ресурса, който имаме, разяснява министърът по време на браншови конгрес.

„ Негативът по програмата, който се насади по политически и други аргументи, не ни дава оптимизъм да ви кажа тъкмо каква ще е сумата през бюджета през 2018 година “, разяснява Нанков. По думите му следващата година ще извършват най-малко още 700 здания. Той подсети, че се дебатира по това дали отсега нататък програмата да не стане със съфинансиране от страна на участниците в нея.

Ще си въведем ТОЛ системата

Саботажът за ТОЛ системата е голям, само че значи сме на прав път, ще си я въведем и това е, безапелационен беше Нанков. Преди дни се появи подправена вест за определен реализатор, като министърът акцентира, че за случая са известени способените органи.

Той обаче призна, че чака обжалване на решението, което би трябвало да пристигна при започване на идващия месец.

„ Изпълнението на най-сложния сектор на автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле ще е зрелостен изпит за българския строителен отрасъл и по трудност, и по скорост на работа”, разяснява той. По думите му през октомври се чака да пристигна позитивно решение на Министерство на околната среда и водите за екооценката на сектора през дефилето, като задачата е в средата на 2019 година да има определен строител, а през 2023 година автомагистралата да е подготвена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР