Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който е

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който е
Коментари Харесай

Гроздан Караджов още вчера е подал оставка

Министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов, който е от квотата на "Има подобен народ ", заяви на конференция, че още през вчерашния ден е подал оставка

Лидерът на "Има подобен народ " Слави Трифонов през вчерашния ден разгласи, че партията непринудено излиза от ръководството на страната и отдръпва своите министри от кабинета. На съвещанието на държавното управление през вчерашния ден министрите от квотата на партията напуснаха Министерския съвет, до момента в който кабинетът обсъждаше актуализацията на бюджета.

Вчера министър председателят Кирил Петков заяви пред медиите, че на съвещанието на държавното управление, на което е обсъждана актуализацията на бюджета, министърът на районното развиване Гроздан Караджов, който е от квотата на "Има подобен народ ", е изискал невиждано нарастване на бюджета на неговото ведомство с 3,6 милиарда лева

"В тази актуализация той изиска в допълнение 3,6 милиарда лева да бъдат платени на същите тези компании, които последните няколко години бяха разследвани от министър Бойко Рашков за злоупотреби. Когато ние казахме, че тази актуализация е за нарастване на пенсиите, да помогнем на работещите фамилии и да понижим цените на бензина и дизела, както и да премахнем Данък добавена стойност на хляба, получихме противоположен отговор, че те няма да се съгласят ", добави през вчерашния ден Кирил Петков.

"Внушенията за кражба и корупция по мой адрес са нелепи, 3,9 милиарда лв., от които аз нямам присъединяване в нито една стотинка, нито една процедура няма да се прави, нито един търг няма да се прави от мен, нито едно заплащане няма да излезе от мен ", разяснява през вчерашния ден министър Караджов в предаването на bTV "Лице в лице " по отношение на настояването в актуализацията на бюджета на спомагателни над 3 милиарда лв. по бюджета на Министерство на регионалното развитие.

Той подсети през вчерашния ден, че 1,2 милиарда лв. са парите за разплащане с пътностроителните компании за осъществени от тях действия по настоящи поправки и поддържка на пътни сектори, от които към този момент половината са платени, а за останалата част бе стихотворец ангажимент от премиера да се платят до 30 юни и това е част от решение на Народното събрание. Други 1,2 милиарда лв., по същото решение на Народно събрание, са за дотъкмяване на стартирани 278 пътни прави, които са оставени неремонтирани, а половин милиард лв. са за "Автомагистрали " по строителството на "Хемус ".

"Спомняте си моето изречение - имаме нула лв. за автомагистрала, отвън тях още половин милиард, които не бяха поставени още веднъж в бюджета, макар че бяха за автомагистралите, в това число за Кресна, в това число за Велико Търново - Русе ", разяснява през вчерашния ден министърът. Още половин милиард лв. са за планове на общините, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР