Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков – дясната

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков – дясната
Коментари Харесай

Как Министър ГБС пусна 162М лв. на ДПС-фирма

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков – дясната ръка на Асен Василев в Политическа партия и кабинета , дава поръчка за 162 милиона лв. с Данък добавена стойност на групата от " обръча ” на Движение за права и свободи Хидрострой на задържания при служебния кабинет (на 6 март 2023 година за принуждение и насила за сключване на документи с погрешно съдържание) олигарх Велико Желев.

Интересното е, че същият беше разследван от Бойко Рашков като вътрешен министър на Политическа партия и посочен от него като източил пари от България през публични поръчки и вложил над 20 млн. лева от тях в парцели в Дубай. Пак същият прави с голямо забавяне и неповторими неточности трасето на Трамвай №5 в София, което пък е съществена цел в софийската акция на ППДБ и най-много на лидера на листата на ръководещите Борис Бонев. Дела и документи!

Ето цялата история, разказана от Капитал:
" Вечно забърканата в кавги с доста изхарчени пари и неприятно направени пътища пътна организация (АПИ), която е и най-големият индивидуален разпределител на държавни средства, продължава да бълва поръчки. Въпреки кадровите промени, които сходно на всеки преди него и сегашния районен министър Андрей Цеков направи на втория ден от своето ръководство, смяна в метода, по който организацията работи, не наподобява да има.
В рамките на единствено няколко дни АПИ е съумяла да прегледа поръчка от април 2022 година с близо 30 предложения, да оцени предложенията на участниците, да в профил над 70% от тях, да класира останалите и да дефинира спечелили с двойно по-високи предложения от заложената индикативна стойност. Става дума за 65 км поправки в Бургаска област против 140 млн. лева

Печелившите са компании към известния към този момент Велико Желев и неговата " Хидрострой " (един от любимците в публичните възлагания от години насам), които ще вземат по 2.2 млн. лева./км.

Цялата поръчка е за рехабилитация на малко над 123 км републикански пътища в Бургаска област и е пусната при започване на април 2022 година По това време за началник на АПИ е назначен депутатът от Има Такъв Народ Тодор Василев, който беше свързван с разнообразни кавги и най-много с пернишката строителна компания, която стана известна с " разтопения асфалт " в София (б.р. подсещаме, че самият министър пък е някогашен изпълнителен шеф на ГлавБолгарСтрой – друга компания любимец с милиардни публични поръчки при всички власти).

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР