Министърът на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк обяви доклада за

...
Министърът на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк обяви доклада за
Коментари Харесай

Земетресенията в Турция са нанесли щети за $9 милиарда

Министърът на индустрията и технологиите Мустафа Варанк разгласи отчета за вредите, нанесени на промишлените обекти в засегнатите от земетресението провинции .

Варанк съобщи, че седем от 34-те проведени индустриални зони (ОИСЗ) в региона на земетресението са претърпели частични вреди по инфраструктурата , като означи, че има 5600 обекта с тежки и междинни вреди.

Подчертавайки, че производството е почнало в 33 000 обекта в района, Варанк съобщи, че общата стойност на вредите по инфраструктурата, постройките, машините и складовете е почти 170 милиарда турски лири (9 милиарда долара) .

" Разбира се, не е допустимо да се върнат изгубените животи, само че не се съмнявайте, че ще създадем всичко допустимо да излекуваме раните на тези, които са останали ", сподели Варанк на консултативна среща с индустриалци в Адъяман.

" За да отговорим на потребностите на индустрията в зоната на земетресението, нашите екипи направиха оценка на вредите в индустриалните зони, индустриални паркове или обособени фабрики ", сподели Варанк.
 Ново земетресение разклати Турция и Сирия
Ново земетресение разклати Турция и Сирия

Трусът е бил с магнитут 5 по Рихтер

" Седем от 34-те ОСБ в района имат частични вреди по инфраструктурата си. Незабавно започнахме ремонтни действия и възобновяване в тези региони. Близо 5600 уреди в индустриалните зони и индустриални паркове са със съществени и умерени вреди и са разрушени . В останалите 33 000 обекта производството е почнало и продължава ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР