Министърът на правосъдието Янаки Стоилов се срещна в Страсбург с

...
Министърът на правосъдието Янаки Стоилов се срещна в Страсбург с
Коментари Харесай

Янаки Стоилов се срещна с генералния секретар на Съвета на Европа

Министърът на правораздаването Янаки Стоилов се срещна в Страсбург с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич и с генералния шеф на дирекция " Права на индивида и правова страна " към Съвета на Европа Христос Джакумопулос, оповестиха от пресцентъра на правосъдното ведомство.

От страна на ръководителя на Съвета на Европа са били сложени и въпроси по отношение на България по тематики, които съставляват засилен интерес за Съвета.

По време на срещата министърът на правораздаването и генералният секретар са разискали съдействието сред България и интернационалната организация в подтекста на Националния проект за възобновяване и резистентност.

Янаки Стоилов е срещнал представителите на Съвета на Европа със стъпките, които страната ни подхваща за въвеждане на електронно правораздаване, повишение на отговорността и отчетността на основния прокурор в актуалните конституционни рамки, с пътната карта за осъществяване на решенията на Европейския съд по правата на индивида, призната от Министерския съвет през август 2021 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР