Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър
Коментари Харесай

Цецка Цачева обсъди промените в ГПК с юристи

Министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила взе участие в конференция на тематика „ Правни проблеми по използването на Гражданския процесуален кодекс. Възможните разрешения”, която бе проведена от Висшия адвокатски съвет и се организира в постройката на Народното събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Освен нея на събитието присъединяване взеха ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова и ръководителят на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов. Конференцията бе отдадена на 10-годишнината от действието на Граждански процесуален кодекс. Правосъдният министър сложи въпрос пред юристите задоволителни ли са тези 10 години, с цел да дадат измененията предстоящите резултати, които бяха изложени в претекстовете при приемането му. "Необходимо е обективно да отговорим на този въпрос, с цел да забележим до къде сме стигнали в използването на Граждански процесуален кодекс ", сподели Цачева и напомни претекстовете залегнали в настоящия кодекс - за нова процесуална просвета на участниците в процеса, за ускорение на производството и привършване на делата в отговарящите на европейските стандарти рационални периоди, повишение успеваемостта на правосъдния развой и не на последно място връщането на обществното доверие в правосъдната система. "Трябва всички адвокати от другите сфери да набележат измененията, с цел да бъде образувано общо мнение и бъде дадена постоянна съществена на правната комисия в Народното събрание по работата за новия Граждански процесуален кодекс ", прикани тя.

Председателят на комисията и хазаин на събитието Данаил Кирилов акцентира, че Граждански процесуален кодекс е основен инструмент. "44-то Народно събрание би трябвало да има воля, с цел да приключи законодателната процедура. В предходните парламенти, в три законодателни процедури сме показали плашливост да достигнем до решението на значими проблеми. Работата ни не трябва да бъде фрагментирана. Бавно трупахме кураж по въпросите за Граждански процесуален кодекс ", сподели Кирилов и добави, че е уверен, че този път ще довършат работата по този основен документ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР