Министърът на правосъдието Крум Зарков посети днес затвора в Плевен.

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков посети днес затвора в Плевен.
Коментари Харесай

Министър Зарков инспектира Плевенския затвор, заместник-министър Павлова посети Ловеч

Министърът на правораздаването Крум Зарков посети през днешния ден пандиза в Плевен.

Целта на инспекцията на място е приемане на противоположна връзка за дейностите, подхванати в системата за осъществяване на наказванията от началото на мандата, както и запознаване с изискванията, при които търпят присъди лишените от независимост и изискванията на труд на надзорно-охранителния състав.
 изображение
В Плевенския затвор и двете общежития към него са настанени близо 300 лишени от независимост. Началникът на пандиза ст. комисар Стефан Стефанов осведоми, че измежду целите остава полагането на старания за възстановяване на изискванията, само че и търсенето на благоприятни условия за трудова претовареност на лишените от независимост. В Плевен трудово ангажирани са към 230 пандизчията, в това число с тези, които поставят непринуден труд. По отношение на ремонтните действия бе открито, че в пандиза Плевен са актуализирани всички спални пространства в корпуса, а за чиновниците са построени нови пространства за отдих. Министър Зарков се срещна с част от надзорно-охранителния състав. Именно Плевен е едно от местата, където е заменен режимът на работа на надзирателите – от 24 на 12 часа. При извършените диалози през днешния ден стана ясно, че съставът не среща проблеми при реализиране на служебните си отговорности. 
 изображение
В Плевен министърът на правораздаването посети и единствения образователен център в системата на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “. Той е с потенциал за 40 души, като там се организират курсове за първична подготовка в границите на до 2 месеца. В тази връзка още веднъж бе препотвърден един от целите на Министерството на правораздаването – построяването на образователен център с пилотен затвор в с. Самораново. Комплексът ще се финансира по Норвежкия финансов механизъм и с неговата реализация ще се търси осъвременяване и модернизиране на концепцията за образование на личния състав в ГДИН. Предвижда се новият образователен център да е с потенциал до 100 обучаеми.

По време на инспекцията министър Зарков бе придружаван от отрасловия заместник-министър Мария Павлова и основния шеф на ГДИН гл. комисар Ивайло Йорданов, които по-късно денем ще посетят пандиза в Ловеч. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР