Министърът на отбраната убеждава депутатите: Ако няма втори договор, просто

...
Министърът на отбраната убеждава депутатите: Ако няма втори договор, просто
Коментари Харесай

Стоянов пред депутатите: Не трябва да късаме 110 години история на авиацията ни

Министърът на защитата убеждава депутатите: Ако няма втори контракт, просто ще скъсаме 110 години история на авиацията ни.

Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред депутатите при разискването на Законопроекта за одобрение на интернационален контракт " Придобиване на 8 нови самолета F-16C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за Българските военновъздушни сили “ и на интернационален контракт " Многофункционална система за систематизиране на информация - Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и обвързвана с нея поддръжка и съоръжение “, предава Българска телеграфна агенция.

Договорите са свързани с осъществяването на втория стадий на план за " Придобиване на нов вид военен аероплан “. 

Министърът напомни, че през 2019 година е подписан контракт вследствие на политическо решение.

" Ако останем единствено с първия контракт, ще имаме едвам осем самолета, само че те няма да имат контейнери, въоръжение " въздх-земя ", задоволително тъкмо оръжие, няма да имат боекомплект, тъй че да могат да извършват дилемите си ", изясни той.

И обясни, че във втория контракт всички дефицити от първия са добавени и по тази причина цената му е като на първия - тъй като има вкарано в допълнение въоръжение.

По думите му вторият контракт ни дава опция да закупим въоръжението, належащо и за първите осем F-16C/D Block 70. Ние сме поискали, никой не е желал от нас да сключим подобен контракт, акцентира той по отношение на рецензии на депутати.

" Министерството на защитата (МО) има задоволително потенциал да ръководи този контракт, и освен този, МО ръководи над 100 контракта сега ".

Така Димитър Стоянов отговори на опасения на Георги Георгиев от " Продължаваме Промяната " дали ведомството има нужния потенциал.

" В Бахрейн не е належащо наземно съоръжение, всичко към този момент е доставено, уточни още Стоянов във връзка съпоставения, дадени като причини " срещу " договорката по време на дебата. Не било правилно и че в контракта няма параметри - има периоди на доставка, цени, количества ", сподели Стоянов. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР